Pasienthistorier

Les om rørende og motiverende historier fra pasienter som har fått behandling på Blå Kors Lade Behandlingssenter.

Historiene handler om flotte mennesker som har hatt ulike utfordringer, men som har funnet styrke og motivasjon til å endre sitt levemønster for å ta kontroll over avhengigheten. Det står det respekt av!

De ønsker å dele sine historier i håp om at dette kan hjelpe og motivere andre i lignende situasjoner.

Trykk på overskriftene nedenfor for å lese historiene.

Det finnes en vei for meg – Perkas historie

Les om vår flotte erfaringsmedarbeiders historie om livet som rusmisbruker og hvordan han klarte å ta grep for å endre sin historie.

Veien ut av rusen – pasienthistorie

Erik er 45 år og rusavhengig. Han ble avhengig av amfetamin og klarte ikke å slutte. Det ble flere fengseldommer og soning rundt omkring i Norges fengsler. Til slutt fikk Erik endelig plass på Lade Behandlingssenter. Les om hvordan han fikk hjelp til å snu livet og kutte ut rusen.

Ikke alene, men sammen med andre – pasienthistorie

Historien handler om hvordan alkoholen ble en medisin for å takle sosiale situasjoner, og hvordan drikkingen etterhvert eskalerte. Alkoholen førte til oppsigelse på jobben og innleggelse på psykiatrisk avdeling. Les om hvordan vedkommende klarte å ta kontroll over avhengigheten.

Å få livet tilbake – pasienthistorie

Les om Ingrids sterke historie om årsaken til at alkoholbruken eskalerte, om behandlingen på Lade Behandlingssenter og om støtten hun får fra sine nærmeste.